Villajoyosa@Costa Blanca


Villajoyosa heeft een lange zeevaarttraditie en een befaamde chocolade-industrie. De gekleurde huisjes zorgden ervoor dat schepen vanuit de verte al konden zien waar ze heen moesten.

Het was een perfecte woonplaats voor scheepslieden, omdat ze zo een oogje hadden op zee, de haven én de marktplaats. Nu zijn de huisjes een toeristische trekpleister.

Begin 17e eeuw speelde Villajoyosa een belangrijke rol in het verdedigen van de kustlijn van de provincie Alicante tegen Barbarijse zeerovers. Koning Felipe II heeft toen nieuwe stadsmuren en wachttorens laten bouwen. Deze zijn sterk beschadigd geraakt tijdens de oorlogen maar zijn sindsdien gerenoveerd.


Altea

Altea


Lekker rondslenteren in het oude stadscentrum van Altea. De stad onderscheid zich van de anderen door de prachtige witte huisjes die overal te vinden zijn en voor prachtige wijken zorgen.


De straten rondom de beroemde kerk met de blauwe koepel ademen een speciale sfeer uit. Er zijn verschillende uitkijkpunten die een mooi uitzicht geven op de omgeving.


Altea is echt een pareltje.


Altea

Benidorm en Calpe


Zon, zee, strand en de typische Spaanse gezelligheid. Benidorm heeft het allemaal. Je kan er luieren op het strand, neerstrijken op de vele terrasjes of wandelen door het oude stadscentrum. En in de vele leuke winkeltjes kun je je winkelhart ophalen. Benidorm is de meest toeristsche plaats aan de Costa Blanca. 


Calpe is een kuststad, heel toeristisch met 2 grote stranden en hoogbouw. Het doet een beetje aan Benidorm denken, maar verschilt toch wat in vele opzichten. Je kan er niet naast kijken, maar Calpe heeft een natuurlijke toeristenlokker.

De Peñon de Ifach is met zijn 332 meter het symbool van Calpé. De statige rots, die wat gelijkt op zijn grote broer in Gibraltar, bevindt zich tussen de twee stranden en is al van ver te herkennen. Op en rond de Peñon is een natuurpark, waar je via paadjes kan rondlopen. Honger ga je ook niet lijden in Benidorm. In het 'tapas steegje' in de oude stad (calle Santo Domingo) vind je tapas bij de vleet.

Benidorm
Alicante

Alicante


We kennen Alicante vooral van de luchthaven "El Altet". De Stad Alicante zelf is zeker geen onbeduidende stad.              Het is een bruisende, boeiende stad en het is er gezellig druk. Het strand, de Explanade de España, het kasteel Sante Barbara of de wijk Santa Cruz zijn plaatsen waar je automatisch in vakantiestemming vertoefd.