Historical wall
casco antiguo
casco antiguo villajoyosa

Villajoyosa


In het oude stadscentrum staan de muren uit de Renaissance nog steeds overeind. Duik in het verleden en wandel doorheen de smalle straten, snuif de gezellige sfeer op en stop even om de Catalaanse gotische kerk l'Assumpció te bewonderen.

Omdat het dorp zo'n belangrijke rol speelde in het verdedigen van de kustlijn, werden er verschillende uitkijktorens gebouwd. Deze torens uit de zestiende eeuw kan je ook de dag van vandaag nog bezichtigen. Maak een wandeling naar het Malladeta-heiligdom, het Amadorio-reservoir en breng zeker een bezoek aan de fabriek en het museum van Valor Chocolates.


Guadalest


Op 30 km van Villajoyosa is het pittoreske dorpje Guadalest gelegen.

Het is een dorpje met een schitterende ligging boven de Vallei van de Guadalest rivier en het meer.


Guadalest is nu een historisch monument en officieel uitgeroepen tot een van de mooiste dorpen van Spanje. Het is een veel bezochte toeristische bezienswaardigheid ook vanwege de korte afstand vanaf de Costa Blanca.


Het uitzicht over het stuwmeer vanaf het kasteel is geweldig. Minstens net zo geweldig is het om per boot het stuwmeer zelf te ontdekken. Maar geniet ook in het oude centrum vanafeen terrasje van het oude dorpsleven en de prachtige kerk.

Guadalest
Fuentes del Algar

Fuentes del Algar


De Algar watervallen zijn een natuurgebied en bevinden zich tussen Benidorm en Altea, 30 km van Villajoyosa.


In het dorpje Callossa d'n Sarria ontstaan prachtige watervallen die verbonden zijn met elkaar door waterkanalen. Er vormen zich natuurlijke poelen met kristalhelder water.


Wandelen langs de watervallen is de moeite. Ben je een waterrat? Het frisse water is heerlijk om in te zwemmen en biedt de gewenste afkoeling in de zomer. De watervallen zijn gekend bij veel toeristen maar ook bij vele Spanjaarden, dus het kan er best druk worden tijdens het vakantieseizoen.

Amadorio meer

Stuwmeer van de Amadorio


Het stuwmeer biedt prachtige uitzichten. Je kan rond het meer wandelen. Het meer is gelegen tussen Villajoyosa en het dorpje 0rxeta. Het is een 6 km landinwaarts rijden met de auto.